FR | NL | EN

Mr JACOBS Serge

Osteopathie

Sinds 1995 beoefen ik de osteopathie in Brussel en in Parijs. In 2012 heb ik mij aangesloten bij het medische centrum in Rixensart, nu MEDIRIX genaamd, waar een hele reeks geneeskundigen actief zijn.

Door pariëtale, viscerale en schedelmanipulatie probeert osteopathie alle gewrichts- en andere problemen op te lossen. Manipulatie moet in de ruime zin van het woord worden begrepen.

Osteopathie pakt uiteraard wervelproblemen aan, maar ook bepaalde migraines, sinusitis, intercostale en cervicobrachiale neuralgieën. In bepaalde gevallen kan osteopathie nuttig zijn bij ORL-, spijsverterings-, gynaecologische, urinaire en orthodontische problemen, alsook bij stress-, angst- of slaapmanagement.

Een belangrijke doelgroep zijn zeker ook borelingen en jonge kinderen, die last hebben van aangeboren torticollis, gastro-oesofageale reflux, aangeboren strabisme en gedragsstoornissen. Deze lijst is niet volledig.

Op basis van mijn jarenlange ervaring met raadplegingen heb ik een concept ontwikkeld onder de benaming « Proprioceptive Body Ajustement ».  Naast de « klassieke » behandeling omvat dit de bewustmaking van de patiënt van zijn slechte houdingsgewoonten, al dan niet als gevolg van stress, om deze vervolgens te verhelpen door middel van enkele dagelijkse aanbevolen oefeningen. Opvoeding, management van houding en beweging, in zowel het beroeps- als het privéleven.

 

Consultaties

Physiorix Centrum 1ste verdieping

Maandag
Dinsdag
Woensdag
08:00 - 13:00
Donderdag
Vrijdag
13:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 13:00

Telefoon : 0475/801.838
Gesproken talen : FR, EN


Scan en bewaar deze arts rechtstreeks in uw contacten.