FR | NL | EN

Physiorix is een afdeling van het Centrum Medirix die zich volledig toelegt op re-educatie, herstel en sportrevalidatie. Een dynamisch team van verzorgers onthaalt u in een gezellige en recent uitgeruste ruimte. Onze missie bestaat erin u te verzorgen en u te laten revalideren, zodat u snel uw evenwicht terugvindt en weer fit bent.L'équipe Physiorix

Osteopathie
Lees meer
Lees minder

Osteopathie

Sinds 1995 beoefen ik de osteopathie in Brussel en in Parijs. In 2012 heb ik mij aangesloten bij het medische centrum in Rixensart, nu MEDIRIX genaamd, waar een hele reeks geneeskundigen actief zijn.

Door pariëtale, viscerale en schedelmanipulatie probeert osteopathie alle gewrichts- en andere problemen op te lossen. Manipulatie moet in de ruime zin van het woord worden begrepen.

Osteopathie pakt uiteraard wervelproblemen aan, maar ook bepaalde migraines, sinusitis, intercostale en cervicobrachiale neuralgieën. In bepaalde gevallen kan osteopathie nuttig zijn bij ORL-, spijsverterings-, gynaecologische, urinaire en orthodontische problemen, alsook bij stress-, angst- of slaapmanagement.

Een belangrijke doelgroep zijn zeker ook borelingen en jonge kinderen, die last hebben van aangeboren torticollis, gastro-oesofageale reflux, aangeboren strabisme en gedragsstoornissen. Deze lijst is niet volledig.

Op basis van mijn jarenlange ervaring met raadplegingen heb ik een concept ontwikkeld onder de benaming « Proprioceptive Body Ajustement ».  Naast de « klassieke » behandeling omvat dit de bewustmaking van de patiënt van zijn slechte houdingsgewoonten, al dan niet als gevolg van stress, om deze vervolgens te verhelpen door middel van enkele dagelijkse aanbevolen oefeningen. Opvoeding, management van houding en beweging, in zowel het beroeps- als het privéleven.

 

Lees meer
Lees minder

Kinesitherapie
Lees meer
Lees minder

Kinesitherapie

Algemene en sportkinesitherapie.

Bovenste en onderste ledematen. 

Cardiale revalidatie.

Revalidatie van topsporters.

 

Lees meer
Lees minder

Podologie

Wij brengen de meeste tijd door op onze voeten. 

Het komt dus niet zelden voor dat onze voeten last krijgen van bepaalde aandoeningen, pijnen of dat misvormingen ontstaan. 

Als podoloog wil ik deze behandelen om blessures als gevolg van stappen of hardlopen te voorkomen. 

In dat kader ontvang ik u graag op een raadpleging.

 

Lees meer
Lees minder